Köszöntő

 Tisztelt Látogató!

 A Somogy Vármegyei Önkormányzati Hivatal és valamennyi kollégám nevében tisztelettel köszöntöm honlapunkon, és az interaktív barangolásnak köszönhetően Somogy vármegyében.
Abban a vármegyényi Somogyországban, ahol északról a Balaton, délről a Dráva határol; aminek zöld szíveként a Zselic erdei hívogatnak; ahol József Attila, Berzsenyi Dániel megihlettetett, ahol Kunffy vagy Rippl-Rónai festményei születtek; ahol számos műemlék és néphagyomány hívogat; amely hársmézet, boglári borvidéki nedűket kínál az idelátogatóknak.
Hívjuk Önöket Somogyba, amely - Eötvös Loránd szavaival élve - "egy olyan szebb világ, melyben zöldebb a fű, kékebb az ég, magasabbak a hegyek, szebbek vagy különösebbek a házak, barátságosabbak az emberek".

A Somogy Vármegyei Közgyűlés Hivatala elkötelezett a somogyi települések és polgárok mindennapi körülményeinek fejlesztése érdekében, és azért, hogy az Idelátogatókat a mai kor igényeit kielégítő települések, intézmények és szolgáltatások fogadják, és az itt élők korszerű életkörülményei biztosítottak legyenek. Mint a Közgyűlés előkészítő- és végrehajtó szerve nap mint nap ezen munkálkodunk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megvalósításával. Számos településsel, gazdasági- és civil társasággal, valamint közigazgatási szervvel működünk együtt a fentiek érdekében.
A fő feladatunk mellett szervezzük a Közgyűlés és a somogyi nemzetiségek testületi munkáját, részt veszünk a mindenkori választások lebonyolításában is.

Amennyiben segítségükre lehetünk keressenek bennünket bizalommal.

Dr. Sárhegyi Judit megyei jegyző


Fel