Köszöntő

Kedves Olvasó!

 Tisztelettel köszöntöm a Somogy Vármegyei Önkormányzat honlapján. Tudom, hogy néhány mondatbanlehetetlenbemutatni egy országnyi megyét, de remélem, Biró Norbert.jpgsikerül felkeltenem érdeklődését Somogyország iránt. Koppány földjét nevezték egykor így, s mi, akik itt élünk büszkék vagyunk, hogy ezt a szókapcsolatot csak Somogyra használják. Ahogy büszkék vagyunk a Balatonra is, mely része az ország és a megye vérkeringésének, valódi kincse nemzetünknek, igazi otthona a kikapcsolódásra váró családoknak, turistáknak. Ám nem csak a Magyar Tengert, hanem a Zselic szelíd lankáit, a Dráva mente és Belső-Somogy gyönyörű tájait is érdemes meglátogatni, hiszen gyógy- és termálvizekre települt fürdőink, vadban gazdag erdeink, kulturális és gasztronómiai programjaink mind-mind értékes részei megyénknek.

Író-, költő- és festőóriások - mint például Csokonai, Berzsenyi, Fekete István, Rippl-Rónai vagy éppen Kunffy -, a somogyi táj, a somogyi élet szépségeit hangsúlyozó alkotásai vitték messze földre hírét megyénknek. A Somogy Vármegyei Önkormányzat elkötelezett ezen értékek, hagyományok megóvása mellett, ezért kiemelt feladatának tekinti a térség gazdaságának fejlesztését, turizmusának és kulturális életének felpezsdítését.

Arra biztatok minden kedves Olvasót, ismerje meg kincseinket, látogasson el hozzánk, hogy megtapasztalhassa a felejthetetlen somogyi vendégszeretetet.

 

Biró Norbert
a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke


Fel